Service
Nieuwsbrief

Afmetingen dozen


Afmetingen Kartonnen dozen bepalen / meten:

Bij het bepalen welke afmeting u nodig heeft voor het verzenden van uw product is het van belang dat vanuit de basis altijd bij kartonnen dozen de BINNENafmeting wordt gehanteerd.

Uitgangspunt is dan ook: uitwendig afmeting product is binnenafmeting van de doos.
Omdat de machines een kleine tolerantie aanhouden is het belangrijk 2mm op de lengte aan te houden, 2mm op de breedte en 1mm op de hoogte.

Daarnaast kan het gebeuren zonder rekening te houden met tolerantie dat wanneer u de producten te strak in de doos doet er een zuigende werking kan ontstaan. Uw product zuigt zich vacuum waardoor uw klant het product er zeer lastig uit kan halen (wellicht herkenbaar).

Als laatste is het zonder meer ook het geval dat wanneer u teveel ruimte overhoudt, het product kan schuiven en bewegen wat weer resulteert in breuk of beschadiging. Belangrijk is dat u een goede meting doet van uw producten, wanneer u het zekere voor het zekere wilt nemen raden wij een modeldoos aan.

Modulaire kartonnen dozen of rekenen met uitwendige afmeting.

Veel van onze klanten proberen ook rekening te houden met de buitenafmeting, het is namelijk zonde om een toeslag te ontvangen van uw transporteur omdat u een kleine oversteek heeft op de pallet of net over de maximale afmeting gaat betreffende pakketpost.

In bovengenoemde gevallen kunnen wij ook voor u berekenen wat de theoretische uitwendige afmeting is, om dit extra zekerheid te geven, kan een wederom een modeldoos u helpen. Met een modeldoos kunnen items als kartonspanning, e.d. fysiek getoetst worden.


Modulaire kartonnen dozen besparen kosten

Wanneer u veel Internationale zendingen heeft of ook nationale verzendingen is het verstandig u verpakking eens goed onder de loep te nemen. U betaald per pallet en het zou dan ook zonde zijn om dan ook niet de hele pallet te gebruiken.

In onderstaande afbeelding laten wij u zien dat met uitgangspunt Euro pallet een doos ontwikkeld is die compleet passend is en het maximale van de pallet gebruikt. Iedere verpakking past perfect in elkaar waardoor u bijna geen cm3 verloren laat gaan De omdoos is uitwendig (lengte x breedte) 600 x 400mm als bodemvlak (4 stuks per laag op europallet).